Server Error

  • 5
  • Question
  • Updated 2 months ago
Getting a server error message: “Server Error: MyQ Server not responding. Please try again later.”

Seems this is an issue that others have had but I’m not seeing any resolutions. Can anyone share what, if anything, was done to correct the problem.
Photo of JD

JD

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
  • frustrated

Posted 3 months ago

  • 5
Photo of Michael Parker

Michael Parker

  • 357 Posts
  • 34 Reply Likes
Not seeing that here I’d call Chamberlain see if they are aware of any outages in the cloud servers serving your account
Photo of JD

JD

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
So yours is working okay?
Photo of Michael Parker

Michael Parker

  • 357 Posts
  • 34 Reply Likes
O errors in the myQ app or my HomeKit app for my iPhone
Photo of Joe Capozzi

Joe Capozzi

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I am getting the same error for the past several days doesn't matter if i'm on internet or wifi
Photo of Michael Parker

Michael Parker

  • 357 Posts
  • 34 Reply Likes
Wifi is used to connect to the internet what do you mean ?
(Edited)
Photo of Ferdie Bernardo

Ferdie Bernardo

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
mine is not working too. I'm getting the same message. are they gonna fix the problem or do we need to buy a remote control so we don't have to worry about this anymore.
Photo of Michael Parker

Michael Parker

  • 357 Posts
  • 34 Reply Likes
Must be a specific server issue mines still fine I’m in Calgary, Canada so could be a server dark in your locations with issues. This things can take time to isolate and troubleshoot have a little patience or call them it’s often faster than posting on a forum and waiting for a staff members to reach out
Photo of JD

JD

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
I heard back from Chamberlain today. They gave me a fix that worked so here you go:

If you could go ahead and delete your Hub/Place and then device from your Assurelink Craftsman account, then the account, and lastly delete the app.

You will then download our new myQ app from the Apple store, then sign up and make an account, then add your devices to the myQ account.

This is our new app where eventually all our users would need to migrate to.

To delete a hub from the app
1. Log into your MyQ account
2. Tap the menu bars on the upper left
3. Tap Device Management
4. Locate the hub you want to delete, press and swipe left
5. Tap Delete then tap Yes, delete.

To delete a device using the myQ app
1. Log into your MyQ account
2. Tap the menu bars on the upper left corner
3. Tap Device Management
4. Tap the hub
5. Find the device you want to delete, press and swipe left
6. Tap Delete then tap Yes, delete.
Photo of Steven Loretero

Steven Loretero

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
So are you saying that the Craftsman app is no longer valid and all current Craftsman users have to sign up with MyQ? 
Photo of JD

JD

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
That is what I am assuming is true, since the fix sent by Chamberlain worked great.
Photo of Ryan Shipp

Ryan Shipp

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Thanks. I’ll give it a shot and see if it works.
Photo of Kevin Zolna

Kevin Zolna

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Yeah, this doesn't work on my Craftsman. There are no devices available when I log into MyQ account and I can't add my Craftsman GDO as the broadcast ID Chamberlain uses for their network set up is different from the broadcast ID Craftsman uses, which is smartgdo.craftman.com. The MyQ App automatically tries to connect to their broadcast ID which is non-existient causing an error of unable to connect.........Hopefully Chamberlain get things squared away quickly, this is EXTREMELY frustrating!

(Edited)
Photo of Joe Capozzi

Joe Capozzi

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
JD
just followed your instructions.
My garage door is working great now.
Thank you so much for sharing this information.very much appreciated.