MyQ Garage second door sensor not pairing to garage door opener

  • 2
  • Question
  • Updated 3 months ago
Hello, Im currently using the MqQ Garage, and had recently purchased a second door sensor (MYQ-G0202) for my second garage door opener.
I cannot program my second door sensor to my garage door opener (first door sensor worked fine). 

I followed the instructions, paired the door sensor to the MyQ Garage with no problem (2 beeps). However, when I press the learn button on my garage door after being prompted by the app, my garage door light flashes (appears to acknowledge pairing); but the garage door would not open/close and eventually my app gets stuck - letting me know that pairing failed and i can only monitor. 

Im using a Chamberlain / Liftmaster garage door opener with a purple learn button. 

I have factory reset the MyQ garage and erased everything, first door pairs perfectly with no issue.
I have also reinstalled the app and erased everything to start from scratch. 
I even got a new door sensor exchanged thinking it was faulty, but second door sensor always fails to program. 
Any ideas? 
Thanks. 
Photo of Eugene

Eugene

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 6 months ago

  • 2
Photo of tnarciso

tnarciso

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
My second myq garage door sensor got unpaired from my hub (no idea why or how) and now I’m also unable to control the garage door no matter what I do. I can only monitor the door through the hub. There were no problems for the first year until now. So far no issues monitoring or controlling my other door sensor.
Photo of Edward

Edward

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Interesting.  My second garage door sensor disappeared from the MyQ App and showed No Response on Home (HomeKit) around this same time.  I assumed it was a bad hub after weeks of off and on factory resetting and finally buying a new MYQ-G0301.  Now I am able to pair my two garage doors (after buying another sensor for the second door) but when transferring the doors/sensors to the Bridge, transferring the devices fails or after successfully getting the two sensors added, I have no choice and the application asks me to pair my garage door.  Huh?  What door?  The first one or the second one?  Or a new one?  Trying to cancel out of the interface, drops all the doors and I have to start over.

The frustrating part of this is, after I initially bought the first 201 hub and even adding the HomeKit Bridge, I never had any issues with this.  It was only recently I started having issues.