Genie H6000A will not setup.

  • 1
  • Question
  • Updated 1 year ago
  • (Edited)
I purchased the MyQ smart Garage Hub. MyQ-G0301.I have done all steps leading up to the 4 attempts to get my Genie H6000A to respond and setup. The door opens and closes during setup. After four tries it gives me the failure message and says it will monitor only. How do I get the setup to complete successfully? I have repeat this 15 times. Same result each time.
Photo of Jeff Davidson

Jeff Davidson

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager, Official Rep

  • 798 Posts
  • 43 Reply Likes
Hi Jeff, I'm working on an answer for you. More soon.  Chuck
Photo of Steve Williamson

Steve Williamson

  • 6 Posts
  • 2 Reply Likes
I had the exact problem.  Check the sensor and make sure it is working and the top is facing up.  It was my problem.
Photo of Jeff Davidson

Jeff Davidson

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
Steve,

You get the Hero Award. Thank you!!! Awesome. Worked immediately after I turned it to be in the correct direction. You are the man!
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager, Employee

  • 2294 Posts
  • 139 Reply Likes
Steve, thanks for the tip. Jeff, let us know if that works. -Chuck
Photo of Jeff Davidson

Jeff Davidson

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
Wow. It worked!!!! Something so simple. It programmed on the first attempt!!!! Thank you!!!
Photo of Steve Williamson

Steve Williamson

  • 6 Posts
  • 2 Reply Likes
Glad to help
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager, Employee

  • 2294 Posts
  • 139 Reply Likes
Jeff, great to hear. Thanks for letting us know. Steve, thanks again for your help. Lauren