Chamberlain MyQ App - There was an error connecting to the server.

  • 17
  • Question
  • Updated 2 weeks ago


The Chamberlain MyQ App has been unable to connect to the server from any of our mobile devices for the past few days. Is anyone else experiencing this?

Our internet is working for every other service we use. This issue is happening on WiFi and using mobile data -- again, both work for everything else.
Photo of jordan.d.miller

jordan.d.miller

  • 9 Posts
  • 10 Reply Likes
  • frustrated

Posted 10 months ago

  • 17
Photo of Scott Weidig

Scott Weidig

  • 120 Posts
  • 21 Reply Likes
Nope have been working well here. Even dropped on a new in-house WiFi without issue. Have you tried deleting and re-installing the app of one of the devices to see if that corrects the issue?
Photo of Tom Tegarden

Tom Tegarden

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Is this thread current?  Having the same issue with mine.  6/7/2018 at 8:45 pm ET
Photo of Jamie Cartter

Jamie Cartter

  • 8 Posts
  • 1 Reply Like
Yep still waiting for problem to be resolved
Photo of Velveeta Reardon

Velveeta Reardon

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Seems like an outage. Mines down too
Photo of Kelly Thacker

Kelly Thacker

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
It is an outage. Posted on Twitter.
Photo of Rob Cavalli

Rob Cavalli

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Sometimes get server error sometimes password or log in name error. Hope this gets repaired soon
Photo of jordan.d.miller

jordan.d.miller

  • 9 Posts
  • 10 Reply Likes


AppInfo screenshot for reference.
Photo of Blayne

Blayne

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
I'm in Australia and have had a customer with a similar issue.
Same error code, but WiFi worked fine, just his iPhone X on 4g could not log on without getting the error code. His wifes phone, an Android with a different carrier (telephone network), worked on both WiFi and 4g.
My Android phone, on the same carrier as his iPhone worked fine

He resolved it by deleting the app, re-installing the app, turning the phone off and back on, then logging on. 
Photo of Darrin Jaquess

Darrin Jaquess

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Still nothing
Photo of Jamie Cartter

Jamie Cartter

  • 8 Posts
  • 1 Reply Like
I have different message now
Photo of Chamberlain Admin

Chamberlain Admin, Official Rep

  • 257 Posts
  • 9 Reply Likes
Hi Jamie Carter,

We experienced an electrical outage today that affected our myQ servers. We have identified and corrected the root cause and are currently restoring service. 

For updates, visit www.chamberlain.com/support.  Please accept our sincere apologies for any inconvenience, but rest assured that at no time during the outage has any data been compromised.

Thank you for your patience while this issue is being resolved.

 

-The myQ Team

Photo of Jamie Cartter

Jamie Cartter

  • 8 Posts
  • 1 Reply Like
Why did the error message change
Photo of Natasha Lovely

Natasha Lovely

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Getting password errors here now but also an error when opting to reset the password.
Photo of Chamberlain Admin

Chamberlain Admin, Official Rep

  • 257 Posts
  • 9 Reply Likes
Hi Natasha,

We experienced an electrical outage today that affected our myQ servers. We have identified and corrected the root cause and are currently restoring service. 

For updates, visit www.chamberlain.com/support.  Please accept our sincere apologies for any inconvenience, but rest assured that at no time during the outage has any data been compromised.

Thank you for your patience while this issue is being resolved.


-The myQ Team

Photo of Tim12

Tim12

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Seems like this was resolved 2 months ago.  But I am now getting it.  Been getting it now for a about a week.  Any help for me?
Photo of Chamberlain Admin

Chamberlain Admin, Official Rep

  • 211 Posts
  • 7 Reply Likes
Hi Tim,

We can definitely help! Please email us at social@chamberlain.com with the subject line "myQ Community. Can't connect to server. Tim12" and we'll look into this.
Photo of Tim12

Tim12

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Thank you very much for the reply. I was able to rectify the issue by resetting the unit to factory settings, connecting to the myQ Wi-Fi and then logging in to its GUI and performing a set up from scratch.
Photo of Scott Hamels

Scott Hamels

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
This issues still has not been resolved. MyQ worked great the day I installed it and the following day the APP doesn’t work. Extremely frustrated, as it has been days the APP won’t let me log in. What good is a remote APP when it doesn’t work?