888LM red and yellow LED's flashing no beeping just flashing. MyQ is online also

  • 1
  • Question
  • Updated 3 months ago
888LM red and yellow LED's flashing on the control panel
Photo of Telly L. Noel Sr.

Telly L. Noel Sr.

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of john wayne

john wayne

  • 3 Posts
  • 1 Reply Like
i at first had the red & yellow flashing lights with the frequent beeping. first i tried cutting the power and pressing buttons to fully discharge the unit, powered back on to same situation. then i opened the unit and found at least one of the capacitors bad. I ordered from arrow, and got 4 capacitors overnighted for a whopping $5. I replaced the capacitors and reinstalled. the red and yellow lights kept flashing well after 20 minutes, but no beeping (myQ said it was online) - so i pulled it back apart to investigate. (sounds like your issue) I found that the trace below the left capactor had burned away from the through-hole. with no mirco-soldiering equipment i back traced the traces to find points large enough for me to soldier to. attached is an image depicting the points i used to connect the jumpwire (not my photos, I didnt want to pull the button off the wall yet again). upon reinstalling after the jumpwire was added, the red and yellow lights flash for about 2 minutes (charging) then the unit resumed normal operation. I didnt even have to reprogram the clickers and the gateway/app found the door online immediately when charging stopped.