888LM beeping and red and yellow LED's flashing.

  • 198
  • Question
  • Updated 4 days ago
Photo of Allen B

Allen B

  • 2 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 1 year ago

  • 198
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
Allen, a customer support agent will be in touch with you soon via the email associated with your account. Thanks, Lauren
Photo of Phil KIM

Phil KIM

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Same problem. U have to press like 20 times to get the garage door open
Photo of Sammy1919

Sammy1919

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Same here...please contact me.  Seems to be a secret fix not being able to post here?  
Photo of Brian Faber

Brian Faber

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I have been having the same problem intermittently since I got this opener. Today I am trying to program a remote and the learn function will not help ...then panel will beep and beep and been. Then will stop and function normally for a while. But I can't get learn function to help..

How can i fix this?
Photo of ray kuczmarski

ray kuczmarski

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I am having the same issue  Started at 1 in the morning. Please let me know how to fix this
Photo of Ray Montpetit

Ray Montpetit

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I guessed it is a common problem with that unit, I had that problem too opening by itself in the middle of the night. What I did, because the line going from the control unit to the main unit is not shielded and acts like an antenna it picks up RFI (Radio Frequency Interference) that interfere with that unit, coming from inside the house or outside as well, like WiFi, cell phone, microwave, electronic remotes, etc,; so I installed a RFI filter on the wires hooked up to the 888LM, so far it seems to be working fine. That filter should have been built up into the unit by the manufacturer.
Michel Montpetit
Photo of jtjones0304

jtjones0304

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I am having the same issue.  What was the resolution?
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
jtjones0304, I'll have a customer service agent contact you as well. Look for an email. Thanks, Lauren
Photo of Matt Calhoon

Matt Calhoon

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Same problem here! Has anyone figured this out. I’m really frustrated. At this point I’d just like my money back
Photo of HRM1Y

HRM1Y

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I am having the same issue. Do I need a NEW 888LM. I am going on vacation and would like to get this resolved ASAP. This is definitely a Security risk.
Photo of Sammy1919

Sammy1919

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Same issue here as well...what is the recommended fix?  Thank you
Photo of lanny adamson

lanny adamson

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Same issue! Customer service can I get some help?
Photo of mike

mike

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Mine just started this past Thursday and I have to go out side or in my cars to open and close. What was the resolution? Can some one post the answer please.
Photo of Harbir Sohi

Harbir Sohi

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Hello,  I also have the red and yellow lights flash. The garage door is not opening as well.
Photo of Jason Robinson

Jason Robinson

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Same problem for me. Second one I've bought now
Photo of Art V

Art V

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I am also having the same problem. Yellow and Red lights blinking with beeps. Do I have to replace the unit? 
Photo of Rob Brodner

Rob Brodner

  • 10 Posts
  • 4 Reply Likes
Search the forum.  There is a simple fix.  About $3 to replace the 2 bad capacitors on the circuit board.
Photo of Flaminius Ching

Flaminius Ching

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
I am experiencing the same random beeping noise from the MyQ button for my 8500 liftmaster.  Can you please have a customer service rep contact me with a potential solution. 
Photo of Rick Stauffacher

Rick Stauffacher

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Having the same issue! Please HELP!!!
Photo of Steve Wright

Steve Wright

  • 3 Posts
  • 1 Reply Like
I am having the same issue.  Why doesn't the "Official Rep" offer an explanation so we can solve it ourselves?  Is there a problem with the product?
Photo of Steve Wright

Steve Wright

  • 3 Posts
  • 1 Reply Like
Here is how I solved the problem. I unplugged the main unit and the 888lm still had power. I then unscrewed the unit from the wall and unhooked the red and white wires. Still power but no apparent battery. I then pushed buttons for about a minute and power finally went out. I then reattached red and white wires, screwed unit back on wall and then plugged in main unit. The red and yellow lights stopped blinking, no more chirps and the unit seems to be working fine.
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
Steve, glad to hear you got it going again. Feel free to reach out to us for support as needed. Lauren
Photo of Sally Brick

Sally Brick

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Is what Steve wrote the way to fix this issue? I have 2 877LM doors, but only one of them is acting up. They are 5 yrs old. Thanks
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
Steve, I've requested a customer support agent reach out to you for assistance as well. Please keep an eye out for an email. Lauren
Photo of Rick Rojas

Rick Rojas

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
This is happening to me as well.  It just started,I've tried all the things listed in this issue.  Some work, but none for more than a couple of uses.  I'm in the process of selling my house, so this is NOT a good look for the house.

Pleas HELP 

Rico
Photo of Joshua Widener

Joshua Widener

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Good luck Rico. I was left to fixing it myself, and of course it still does not work. This is now 1.5 years opening a new door by hand.
Photo of Tim

Tim

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I’m having the same problem. Beeping every 2 seconds with both yellow and red lines gets flashing
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 139 Reply Likes
Tim, you should have received an email from a customer support agent. If you don't see one, please let me know. Lauren
Photo of Ralph Hunter

Ralph Hunter

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I am having the same issue this morning
Photo of Sean

Sean

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
I’m having the same issue. Please post so people know how to resolve it.
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
Sean, I've requested a customer service agent reach out to you. Look for an email tomorrow. Lauren
Photo of Samir Patel

Samir Patel

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I'm having the same issue with red and yellow lights blinking and beeping however I can not open or close the garage. How do I fix this.
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 798 Posts
  • 43 Reply Likes
Samir, I've requested a customer support agent reach out to you as well. Please look for an email. Lauren
Photo of RPotter

RPotter

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I'm having the exact same problem - why won't anyone post an official fix? And my beeps are not due to any known feature... its beeping two quick beeps and the door is not functional. 
(Edited)
Photo of Hubert Nguyen

Hubert Nguyen

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I got the same problem. I followed Steve’s idea. It was working, but after 2 days the problem came back again. How do I resolve this or replace new MyQ 888LM control panel?
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
Hubert, thanks for the info. A customer support agent will contact you soon for further assistance. Please keep an eye out for an email. Lauren
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
RPotter, we're currently working on a fix for this. For now, I've requested a customer support agent reach out to you via the email associated with your account. Someone will be in touch with you soon. Thanks, Lauren
Photo of justin jones

justin jones

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I’m having the same issue as above please advise
Photo of Jarrod Butcher

Jarrod Butcher

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I am having the same issue.
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
Jarrod, I've requested a customer support agent contact you. Someone will be in touch with you soon. Lauren
Photo of Alain Flores

Alain Flores

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I, too, am having the same issue
Photo of Dan68

Dan68

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
This started for me a few days ago. What's the fix?
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
Alain & Dan68, thank you for letting us know. We will put you in touch with our support team through the email associated with your MyQ community account. -Chuck
Photo of Spartacus

Spartacus

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I'm having same issue.  Constant beeping with red and yellow light flashing.  I sent them a video of the issue.  They viewed it and immediately recognized the issue.  They resolved it immediately and are sending me a replacement.  Has something to do with controllers built within a certain time range.  They should be able to assess and quickly resolve.  Good customer service on their part!
(Edited)
Photo of Dennis Anchundo

Dennis Anchundo

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
This is the second time I've dealt with this issue and I'm hoping they can send me a new one. They contacted me last time and sent me a new one out quick. Fingers crossed.
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
Spartacus, thanks for taking the time to comment. Glad we could help. Lauren
Photo of Ralph Hunter

Ralph Hunter

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Mine is doing the same, I guess the solution is a new pad.
Photo of rrahman2345

rrahman2345

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Yes. If you have a controller less than year old, you will be covered.
Photo of Dennis Anchundo

Dennis Anchundo

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
This is the second time I've dealt with this issue and I'm hoping they can send me a new one. They contacted me last time and sent me a new one out quick. Fingers crossed.
Photo of Kevin

Kevin

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I am having the same issue.  What was the resolution?
Photo of Spartacus

Spartacus

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
An issue with certain MQ control pads.  They will send you a new pad if they diagnose the same issue.  Send them a link to a video so they can quickly diagnose without all the verbal explanation required.  My support rep was a gentleman named Jonathan.  Solid customer service from him.
Photo of RPotter

RPotter

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
where did you send the video? Can you post an email?
Photo of The GarageMan

The GarageMan

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Hello I have the same problem!! How can I fix it?
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
The GarageMan, A customer support agent has reached out to you for assistance. Please look for an email. Thanks, Chuck
Photo of Patrick Wendt

Patrick Wendt

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I am having the same issue as everyone else is. My unit is only about a year to a year and a half old.
Photo of Patrick Wendt

Patrick Wendt

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Photo of Patrick Wendt

Patrick Wendt

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
It’s beeping and I have tried everything to stop it.
Photo of Spartacus

Spartacus

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Photo of Clint Carter

Clint Carter

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
Please for the love of god is there a solution? I have had this thing beeping for 2 days now over the weekend because of course customer service is closed.
Photo of Thomas Barton

Thomas Barton

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Photo of Thomas Barton

Thomas Barton

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
After the cold reset, it seems to be working...for now, like others, for how long, only time will tell
Photo of RT

RT

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I have the same problem. My photo also looks the same. I sent an email via the website yesterday (Saturday). Hopefully, I'll get a rep contacting me on Monday. I have no gateway, and no battery backup. So, those complications don't exist for me!
(Edited)
Photo of RT

RT

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Phoned the 800 number, and got a replacement in the mail.
Photo of Hemant S Patel

Hemant S Patel

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

I called the 800 number and they told me to buy a new one.  Clearly the product is faulty.  Lame.  I sent an e-mail to customer service and they didn't even respond.  Poor service and won't back their mistake.

Photo of Lenny Chin

Lenny Chin

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I'm having the same issue. Red and yellow LEDs blinking with annoying beeping sound.
Photo of GetSatiafactionSucks

GetSatiafactionSucks

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
Mine was doing this due to the gateway being offline.

Here is how I fixed mine:

Unhook the gateway, power and network.

Using a paper clip press the small button on the side, power on and hold for 10 seconds.

Power cycle again.

Hub should get back online.

---

Unhook the 888lm, top screw take out, unit slides upward if you forgot (I did).

I hook wires, press buttons on the 888lm to "bleed down" any capacitors.

Hook it back up, test that it works from the button.

---

This fixed mine, and it's been operation for a week.

Side note: I continue to get phantom open notices on the iPhone app, but not sure if those were not logged when the gateway was having an issue.


Hope this works!

And this site is riddled with tracking code, getsatisfaction is the backend, and when I block all that garbage, it's impossible to login...so on mobile.
(Edited)
Photo of Nelson

Nelson

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
My fix was to replace the 888LM and the problem went away.  I then repaired my 888LM door opener by replacing the two capacitors in the remote and tested. I have now repaired a couple of these remotes and all are still working. I don't recommend repairing them if you don't know how to use a soldering iron.
Photo of Chamberlain Admin

Chamberlain Admin, Official Rep

  • 325 Posts
  • 14 Reply Likes
Hi everyone,

We wanted to follow-up on your comments and thank you for reaching out to us. If you are having issues with your 888LM control panel, please email us at social@chamberlain.com with the subject line "myQ Community. 888LM. 'Your Username '. We will get this issue expedited right away.
Photo of rrahman2345

rrahman2345

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
@nelson, thanks for sharing the solution. My door opener is more than one year old and will not be fixed by myQ folks. I'll try out your solution.
Photo of josephmathwig

josephmathwig

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
LiftMaster doesn't want to tell you that there is a battery in the 888LM...they dont want you to know the battery isn't replaceable. Replacing the wall station is the only solution as the battery becomes depleted. The if you need the wall station to work before replacement, unhook wires from station and jump them together. These wires provide low voltage to wall station 21vdc or so...safe to touch them together and not get shocked. Hope this helps
(Edited)
Photo of Billy Mac

Billy Mac

  • 3 Posts
  • 1 Reply Like
My 888LM randomly opened and closed the door at least 30 times @ 5:00 am this morning on its own, it woke up the whole family, probably ruined my openers gears, I had to move the car out, pull the plug out of the receptacle to stop it.  Thanks Liftmaster for my security, now panel is blinking Red and Yellow....
Photo of MyQ Community Manager

MyQ Community Manager

  • 2294 Posts
  • 145 Reply Likes
GetSatiafactionSucks, thanks so much for sharing these tips. Lauren